Sivut

2.3.2013

Luoksetulo


Luoksetulo on joikaiselle koiranomistajje varmasti tuttua ja tietää, että sitä tulee harjoitella. Mikäli meinaa koiraa pitää vapaana jossain, on koiran toteltava siinä tilanteessa, kun sitä kutsut.
Luoksetuloa voi opetella monella tavalla, mutta kaikista yksinkertaisinta on varmasti se kun olet pennun kanssa ulkona ja sehän ei siitä kauas lähde. Mikäli tulee tervetimään, sanoo käskysanan ja palkaa koiran. Alkuun saattaa hämääntyä, että mitä tämä tarkoittaa. Ja toistaa tätä aina kun mahdollista.
Voi myös toimia sillä, kun pentu tuntee oman nimensä, mikäli tällä saat koiran huomion itseesi. Lisää siihen luoksetulokäsky esim. ”Luca, Täällä!” Ja pyrit olemaan iloinen ja näytät pennulle mitä on luvassa jolloin pentu voi innoissaan juosta luoksesi ja heti hurjat kehut ja palkkaus.
Luoksetuloa voi treenata myös seuraavalla tavalla. Ota ystävä mukaan ulkoilemaan ja pyydä häntä pitämään koiraa paikoillaan ja lähde itse juoksemaan ”karkuun” ja kutsu koira luoksesi. Ystävä päästää hihnasta irti ja koira juoksee täysillä luoksesi jonka jälkeen suuren kehut ja palkkiot.
Kun luoksetulo on hallinnassa ja koira tulee luoksesti kutsuttaessa. On teidän treenattava tätä säännöllisesti. Ja aina tulee muistaa, että vaikka koira olisi lähtenyt karkumatkalle eikä tule käskystä heti luokse vaan voi vierähtää pidempikin aika. Mutta mikäli koira ylipäätään josain kohtaa tulee, ei sinun kuulu rangaista sitä millään tavalla. Vaikka ärsyttäisi edellinen karkaaminen, kehu koiraa suullisesti.

Seuraavaksi kirjoittelen sivulla olosta ja se treenaamisesta.

Ei kommentteja: