Sivut

3.1.2014

Loppuvuoden tapahtumia ja vähän tätäkin vuotta..

Kirjoittelisiko jotain näin uudenvuoden kunniaksi?
Meille ei kyllä ole aikoihin tapahtunut mitään erikoista, ollaan vaan oltu ja ihmetelty. Mutta mennään aihe kerrallaan eteenpäin.

Aloitetaan vaikka koirista.
Luca on edelleen se sama lällykkä mitä on aina ollutkin. Lucalla ei ole ilmennyt mitään uusia piirteitä tai vaivoja eli terve koira se on. Treenaamiset on nyt näin joululomalla jäänyt vähän vähemmälle, mutta ollaan kuitenkin vahvistettu eri liikkeitä ulkoilujen lomassa ja nyt rupeaa seuraamisessakin kontaksti olemaan kunnossa, ajoittain vielä katse harhailee, mutta kyllä se tästä.
Sen verran muutosta Lucaan on tullut, että komentaa Pyryä jos Pyry on tulossa hänen lelulleen tai ruokakupilleen tms niin ärähtää kerran, jonka jälkeen Pyry poistuu paikalta ja tätä ollaankin odotettu, ettei itse tarvisi aina olla vahtimassa heidän syömisiään.
Lucalle asettaisin tämän vuoden tavotteisiin vain tokokisoihin osallistumisen ja sieltä hyvän tuloksen saamiseen.
Ja kuvina Lucan loppuvuoden tunnelmia:

 
Pyry taas on kasvanut ja kehittynyt huimasti, turkkia on alettu tekemään oikeen urakalla ja alkaakin muistuttaa koiraa taas. Jotain erikoista siinä on, että edelleen +6kk iässä tuo herra kuseskelee sisälle, päivisin ei enää kuseksi, mutta aina on öisin samassa paikassa pissat tehtynä, vaikka vesi on yöaikaan poissa ja illalla käydään melko myöhään (n.23) vielä asioilla ulkona ja Jari käyttää aamulla ennen töihin lähtöä pihalla (n.6-7). Ehkä se joskus oppii senkin taidon.
Mutta muuten Pyry on oppinut käytöstavat todella hyvin, mitä nyt pihassa ei pidetä hetkeen vapaana kun ei kuuntele vaan juoksee haukkumaan ihmisille, nyt on siis liinassa kiinni, niin voi paremmin reagoida siihen ylimääräiseen komentamiseen ja karkailuun. Kinttua on alettu nostamaan nyt melko säännöllisesti, että vain äärimmäisen hädän sattuessa tehdään kyykyssä tai seisaaltaan nelinjaloin. Treenaaminen on myös Pyryn kanssa ollut kohtalaisen vähäistä, mutta edistystä on tapahtunut tokoon liittyen, ei tarvitse enään ihan täysin imuttaa seuruussa ja ajoittain osaa perusasennonkin ja malttaa jopa hetken paikallaoloa ruokailun yhteydessä.
Tavotteita Pyrylle voisi pistää vaikka kuinka, mutta ollaan realistisia eritoten tuon tulevan vauvan takia, jolloin koira-aika lyhenee ja muutenkin rajoittuu. Mutta, tokokurssille mennään ja siellä odotan edistystä ja mahdollisesti kisoihin loppuvuodesta, mölleihin ainakin jos semmoisia tulee sopivaab ajankohtaan. Näytteyt ja mätsärit ovat myös oma tavoitteensa, kolmeen ollaan jo ilmottauduttu ja ensimäiset olisivat 19.1. ja näitä koitetaan siten kiertää mahdollisimman aktiivisesti ja saada edistystä aikaan kasvattajan avustuksella.
Ja Pyryn loppuvuoden tunnelmia kuvina:


6kk epävirallisen virallinen rakennekuva

Seuraavaksi voitaisiin mennä Juliaan. Julia on tämän vuoden aikana kasvanut ja kehittynyt todella paljon ja myös uhmat ovat tulleet ja menneet sopivasti kausittain.
Julia on todella kiinnostunut kaikista koira-asioista ja kouluttaakin meidän koiria mielellään. Mätsäreitä likka rakastaa paljon kun pääsee koiran kanssa kilpailuun. 
Juliasta on myös tullut melkoinen menijä ja tekijä, kauheasti pitäisi koko ajan jotain olla tekemässä. Palapeleistä likka tykkää todella paljon ja muutenkin pelaaminen erityisesti muistipelit ovat likasta kivoja. Ja hyvä muisti likalla onkin, meinataan aina Jarin kanssa hävitä koko peli ja emme edes tee sitä tahallamme. Julia on myös ajoittain oppinut kärsivälliseksi, kun teemme erilaisiä tehtäviä, joissa pitä hieman ajatella mitä tekee. Vähän kuin eskaritehtäviä, mutta niitä ehkä hieman helpompia. Julia on myös oppinut kirjoittamaan oman nimensä, vaikka jotkin kirjaimet ovatkin välillä väärinpäin, mutta yrittää kuitenkin. 
Joululahjaksi Julia sai vaikka mitä, joista mieluisimmat taisivat olla pikkulegot, joita onkin rakenneltu lähes taukoomatta. Hienosti tekee ohjeiden mukaisesti erilaisia rakennelmia näistä ja jaksaa yrittää. 
Ruoka taitaa olla Julialle ainut ongelma tällä hetkellä, syöminen aina venyy todella pitkään, eikä se etene mitenkään, vaikka olisi lempiruokaakin tarjolla niin se kestää. Erilaisia kikkoja on koitettu ja ajottai ne toimivatkin ja syö reippaasti. 
Julialle ei nyt taideta mitään virallisia tavotteita laittaa kun ei kuulu koulutettaviin yksilöihin. Mutta tarkoituksemme olisi opettaa likka luistelemaan ja ajamaan ilman apupyöriä. Siinähän sitä on pienelle tytölle opeteltavaa.
Ja Julian loppuvuoden kuvia.


Mitäs meille muuten kun kaikki lapset on käyty läpi. Vauva on edelleen tulon päällä ja useasti päivässä itsestään jotain ilmoittaakin. Hankintoja on tehty ja paljon, ei puutu juuri mitään enään. Käytiin ne vaunutkin hakemassa tossa marraskuussa, myös kaukalo löytyy ja sänky, jossa on patja. Tänään ajattelin laittaa hoitopöydän kasaan, kun sain sen vihdoin ja viimein maalattua. Vaatteita on tullut hamstrattua riittävästi ja aina voi hankki lisää, eikö? Myös näitä kestovaippoja on jokunen tullut hommattua ja nekin on nyt viimoisen päälle järjestyksessä. 
Remonteista ei ollakkaan puhuttu aikoihin, mutta nyt voin ylpeänä kertoa, että me päästään pian yläkertaan suihkuun. Eihän sitä olla odotettu kuin 1,5vuotta noin suurinpiirtein. Vesieristys tehtiin hieman ennen joulua ja laatottajan kanssa ollaan sovittu, että loppiaisen jälkeen aloitetaan hommat ja kun se on aloitettu, niin ei mene kuin 1-3vk niin laatat on seinässä ja silikonit ym kunnossa ja Jari pääsee sinne laittamaan suihkut ym paikoilleen niin saa taas suihkutella. On sitä odotettukin. 

Todistusaineistoa vesieristyksestä. 
Muokataan vähän ja lisätään lista mikä saa pyriä täällä kunnes vaaveli on syntynyt:Tarvikkeet mitä pitää hommata ennen vauvan tuloa: (päivämäärä koska hankittu, mistä)- Vaunut Stokke Xplory, marras-joulukuun vaihteessa- Turvakaukalo + adapterit autoon&vaunuihin Stokke Izi Sleep, marras-joulukuun vaihteessa. Isofix-kiinnikkeen tilattu autoon tammikuun alussa- Pinnasänky marraskuussa ostettu, patja itsetehden joulukuussa
- Pinnasängyn tekstiilit- Syöttötuoli- Hoitopöytä lokakuussa ostettu, maalattu joulukuun lopussa.- Sitteri?- Kylpyamme alakertaan (sauna) saatu amme jaloilla, ylös ostetaan kokoontaitettava- Itkuhälyttimet löytyi käytrettynä marraskuussa- Vaatteita syyskuusta alkaen Lauralta, sekä ostettu käytettyjä pääasiassa. 50-56cm OKVaipat pienimpiä hommattu ja rupeaa olemaan riittävästi (kestot)- Tuttipullo, tutit muutamia hommattu varuiksi, toiveena olisi täysimetys 6kk asti
- Rintapumppu sain Lauralta, käytetään tarvittaessa
- Korviketta varoiksi- Rasvat ym

Mahtaako olla jotain mitä vielä pitäisi hankkia näiden lisäksi? Itselle ei ainakaan mieleen tule mitään muuta oleellista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harsot? Ja kannattaa satsata hyvään imetystyynyyn! Mites kantoliina tai kantoreppu?

Unknown kirjoitti...

Itseasiassa vaippatouhuun olis harsoja ja si ois vielä ne ns puklu ym harsot. En muistanutkaan niitä tohon listaan laittaa ja yks liina on jo, mut hommaan varmaan viel jonkun toisen ni on sit varaaa valita. :)

Unknown kirjoitti...

Itseasiassa vaippatouhuun olis harsoja ja si ois vielä ne ns puklu ym harsot. En muistanutkaan niitä tohon listaan laittaa ja yks liina on jo, mut hommaan varmaan viel jonkun toisen ni on sit varaaa valita. :)