Sivut

11.8.2014

Tavoitteet korkealle

Edellisestä postauksesta on taas vierähtänyt tovi, on ollut kiirettä milloin minkäkin asian suhteen.
Asunto on nyt myynnissä ja etsitään uutta maaseudun rauhasta. Uudesta asunnosta toivomma montaa asiaa ja oikein mistään ei sovi tinkiä; syrjäinen sijainti kuitenkin lähellä Poria, isohko talo = väh 4 makuuhuonetta. Tontilla oltava halli, isäntä toivoo halliin korkeutta, jotta saa sinne autonosturin, myös tilaa pitää olla kaikenmaailman työkaluille ja vehkeille mitä sitten tarviikaan. Lisäksi minulle pitää jostain sisätilasta saada omalla sisäänkäynnillä riittävän kokoinen treenitila, jonne voin hankkia sekä toko- että agilitytarvikkeet ja muutenkin kerätä kaiken koiraromun sinne ja haluan myös kentän jossa voi kesäaikaan treenata koiria.
Tontin tulisi olla suuri ja naapuri ei saisi olla ihan vieressä, koska haluamme että koirat saa kirmata vapaana omalla tontilla ilman että tarvii pelätä niiden jäävän auton alle tai muuta.
Siinä pääasialliset toiveet seuraavasta torpasta ja näistä ei tingitä.

Mutta mennään otsikon pariin eli tavoitteet, ne koskee koiria. Molemmilla omansa ja niihin aiotaan nyt pureutua. Ja nämä koskee siis vain ja ainoastaan harrastuspuolta.
Mennään koira kerrallaan ja aloitetaan vanhemmasta, juuri kaksi vuotta täyttäneestä.

Luca ja Lucan tavoitteet:

* Paikkamakuu           - saatava nyt heti kuntoon, parannusta on ollut huimasti ja pysyy nyt sielä palkattuna sen 2minuuttia lähes poikkeuksetta. Ajattelin tähän kokeilla ns. reppupalkkaa, eli palkka on repussa tms ja palkka tulee kehän ulkopuolelta vasta liikkeen jälkeen.

* Seuraaminen             - tämä on muuten hyvällä mallilla, mutta haluan kontaktia lisää, Luca heittelee päätään edestakaisin, eli katsoo vuoroin minua ja vuoroin eteenpäin. Luca on jo alkanut seuraamaan hienosti, eikä jää käännöksissä jälkeen, kunhan itse huomaan olla menemättä kauheaa vauhtia eteenpäin. Juoksuosuuteen tarvitaan hieman varmuutta.

* Jäävät                       - Luca on alkanut ennakoimaan ja se ei näytä hyvältä kun alkaa kesken liikkeen jäämään seuruussa. Olen nyt tehnyt siten, että jos ajattelen tekeväni jokun jäävistä, niin mikäli Luca ennakoi en tee liikettä vaan palkkaan seuraamisesta. Eräs kouluttaja ehdotti, että ottaisin käyttöön eri sanan treeneihin kun treenaan jääviä. Eli esim perinteisen "sivu"-käskyn tilalle otetaan muu käsky. Ja kun koira tajuaa, että jäävien seuraaminen tulee eri käskylle, ei osaa ennakoida jääviä peruskäskyllä. Kisoissa käytettäisiin vain peruskäskyä niin ennakointia ei pitäisi tulla.

Siinä meidän ongelmat. Näistä koitetaan päästä mahdollisimman pian eroon ja kaikkia koitetaan ja tehdään pieniä pätkiä kerrallaan.
Lucalla olisi myös ensimäiset viralliset kisat tiedossa 17.8.2014 joten toivotaan, että koiralla olisi aivot silloin kuulolla ja tekisi hienon tottiksen silloin.

Pyry ja Pyryn tavoitteet:

* Paikallaolo                      - ei siis vai makuu vain kaikenlainen paikallaoleminen. Pyry on kovin vauhdikas persoona,, eikä millään jaksaisi turhia odotella. Mutta tässä olemme edistyneet hiljaa mutta varmasti. Sekää istuen että maaten paikalla oloa on varmana jo 10 sekuntia ja se on Pyrylle oikea ikuisuus odotella. Pikkuhiljaa aikaa lisäillään ja ollaan tehty vaihtelevasti liikettä -> (esim) ensin 8sek -> palkka -> 10sek -> palkka -> 5sek -> palkka -> 13sek -> palkka -> 8sek -> palkka. Eli lisätään aikaa vaivihkaa ja pitkän jälkeen varma lyhyempi ja näitä toistetaan muutama kerta jonka jälkeen superpalkkaus eli revitysleikkiä.

* Perusasento ja seuruu      - Pyry tulee jo käskystä hienosti perusasentoon vain hieman paikka on hakusessa, mutta on jo ymmärtänyt käskyn merkityksen. Kun paikka löytyy, pysyy siinä hienosti kun ollaan paikallaan. Seuraaminen kun tulee mukaan, tarvitaan vielä apukättä namittamaan, toistan seuraamiskäsky ajottain seuraamisen yhteydessä ja otan kättä pois aina välillä, seuraaminen ei meillä koskään pääty perusasentoon eikä ala perusasennosta vaan suoritetaan erillisenä liikkeenä vauhdista. Näin ollaan saatu edistystä ja tällä jatketaan.

Muita tähän ei vielä oteta, sillä mikäli nämä ei ole kunnossa ei voi muilta liikkeiltä mitään odottaakaan. Ilman perusasentoa ei ole muita liikkeitä ja ilman paikallaoloa ei ole jääviä. Vaikkakin näitä treenataan erillisenä liikkeenä, en ole näille vielä suuria tavotteita asettanut.
Pyryllä alkaa agilitytreenit lokakuussa ja toivotaan, että tämä sytyttää Pyryn todellisen luonteen ja tämä olisi laji tälle koiralle ja tottista tehdään toissijaisena harrastuksena vaikkakin yhtä tärkeänä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin:1 kommentti:

Kaika kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiseltä.Nostan hattua kaikille koiran omistajille.<3