Sivut

20.3.2012

Natural to Beaty

Ajattelin nyt pistää tänne oman tyylini kaunistautua, kuvien ottoa tai illanviettoa varten. Arkisin meikkaan vähemmän.

Aloitan siis aina suihkulla ja hiusten kuivaamisella. Ennen kuivaamista laitan hiuksiini lämpösuojaa, hoitosuihketta ja tyvikohottajaa. Kuivaamisen jälkeen laitan vielä muotovaahtoa tyveen, jotta saisin tuuheamman ja pitävän kampauksen, föönaan muotovaahdon kuivaksi. ja nostan hiukset ylös meikkausta varten.Kosteusvoiteen levitän kasvoilleni ennen hiusten kuivausta, jotta se ehtisi imeytymään tarpeeksi ennen pohjameikin tekoa. Aloitan pohjameikin laiton peitepuikolla (Rimmel London, New Stay Matte), jota levitän silmien alapuolelle ja nenänpieliin. Tasoitan puikon jäljet meikkisienellä taputtaen, jonka jälkeen levitän meikkivoiteen (Yves Rocher, Couleurs nature) koko kasvoille meikkisienellä pyörivin liikkein. Annan meikkivoiteen kuivua hetken ennen kuin lisään valokynää (Maybelline NewYork, Dream LUMItouch) silmien sisänurkkaan, nenän päälle ja poskipäihin. Tämän taputtelen sormin. Puuterin (Maybelline NewYork, DreamMat Powder) levitän isohkolla siveltimellä kaikkialle kasvoihin ja edelleen pyörivin liikkein. Sekä tietysti huulirasvan laitan pohjameikin aikana vaikuttamaan, jotta ne olisivat pehmeät huulipunaa laittaessa. Se voi olla mikä tahansa mutta yleensä laitan Blistexin Protect+Plus-huulirasvaa joka säilyy meikkipussissani.

Pohjameikin jälkeen meikkaan silmät. Ensimmäisenä rajaan silmät nestemäisellä eyelinerilla (Rimmel London, Exaggerate), sivelen väriä ylä- ja alaluomelle ripsen tyveen, helpottaakseni ja selventääkseni rajausta, käytän kosteutettua pumpulipuikkoa. Seuraavaksi laitan valkoista voidemaista luomiväriä (MaxFactor, SmokyEyeEffect) koko liikkuvalle luomelle, joka helpottaa muiden sävyjen levittämistä ja kiinnijäämistä, myös häivyttäminen helppttuu. Levitän tavallista tummanharmaata luomiväriä koko luomelle, hieman yli luomivaon ja silmänurkan, ulkonurkkaan lisään vielä mustaa luomiväriä jonka häivytän suurehkolla pehmeällä siveltimellä. Saman teen himmeämmin alaluomelle. Ripsiäni en taivuta ikinä, pelkään sitä vehjettä ihan uskomattoman paljon, mutta lisään vielä ripsivärin (Maybelline NewYork, the Colossal Volum' Express) ja kampaan mahdolliset paakut pois ripsiharjalla tai -kammalla. Kulmakynän lisään viimeisenä silmämeikkiin.


Kun silmämeikki on valmis putsaan puuterisiveltimellä mahdolliset varisseet luomiväri ja ripsivärit pois. Poskipunaa en käytä, koska en ole jaksanut opetella sen käyttöä, sen sijaan käytän aina aurinkopuuteria (Rimme lLondon, Natural Bronzer ), jota levitän poskipäihin, sekä "viivan" keskelle kasvoja, otsasta leukaan. Viimeiseksi jäävät huulet, joihin laitan vain kiiltävää huulipunaa (Maybelline NewYork, ColorSensational).

Kun meikki on valmis, onkin aika jatkaa hiuksista, jotka on siis jo kuivattu ja odottavat ns. viimeistelyä.
Nyt siis laitan hiukset pidennysten kanssa. Muutenkin laitan hiukset yleensä samalla tavalla, jätän vain pidennykset pois.
Eli siis harjaan hiukset selväksi ja nostan osan hiuksista ylös, niin jää takatukka vapaaksi. Kreppaan hiuksista aina tyven, mikä kohottaa hiusta jo itsessään, mutta tupeeraan krepatun osuuden, mihin suihkutan tuuheuttamaa muotoilusuihketta ja lisään takaosaan kaksi osiota 3klipsin pidennyksiä. Lasken taas osan hiuksista ja teen saman kuin edellä. Vasemmalle puolelle lisää yhden 4klipsin pidennyksen ja oikealle sekä taakse tulee 2klipsin pidennykset. Jäljelle jää enään yhden klipsin pidennykset jotka laitan kumpaankin sivulle. Kreppaus ja tupeeraus jatkuu pitkälle melkein jakaukseen asti. Tupeeraan vielä vähän jakauksen luota, ja kampaus on viimeistelyä vaille valmis. Enään etsin jakauksen ja harjaan varovasti hiukset päältä tasaiseksi ja lisään vielä hiuslakkaa tai muotoilusuihketta, mikä vastaa hiuslakkaa. Viimeisenä ja tärkeimpänä suihkutan hiuksiin vielä hajuvettä.Ei kommentteja: