18.3.2012

Music

Haluasin kertoa minulle tärkeistä ja muistoja tuovista artisteista ja kappaleista, ja kertoa mitä ne minulle merkitsevät.


Olen aina pitänyt Jukka Pojan kappaleista, joista eniten minua koskettaa "Silkkii"-kappale, joka on julkaistu 23.5.2011. Muita mieluisia kappaleita ovat mm. "Kylmästä Lämpimään", "Mielihyvää" sekä "Älä tyri nyt".
Viime kesänä kuunneltiin Silkkii-kappaletta ja se kappale saa minut aina kyynelehtimään ilosta, mieleeni tulee itselleni hyvin tärkeä ihminen, juhannuksena hän makoili sylissäni ja lauloi pienessä humalassa sitä kaikille paikalla olleille. Hän on saanut minuun hyvän vaikutuksen pelkästään omalla olemuksellaan ja on minulle jotain mitä en itsekkään käsitä.
Seuraavana mieleeni tulee The 69 Eyes-nimisen yhtyeen "Jimmy" mieleen, tämä on julkaistu vuonna 2004. Kappale saa miut ajattelemaan aikaa ennen Poria, silloin tapahtui yhtä sun toista, niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Kappale saa toisinaan minut miettimään, mitä jos en koskaan olisi muuttanutkaan Poriin? Olisinko onnellisempi vai vajonnut täydelliseen epätoivoon?  Elämäni riemukkaasta ajasta muistuttaa Frederik kappaleellaan "Volga" ja "Dirlandaa". Julkaisuajoista ei ole mitään muistikuvaa. Mutta näitä kappaleita kuuntelimme ammattikoulun alkupuolella rakennustyömaalla, ja lauloimme aina mukana. Nauru oli meille kaikki kaikessa, homma luisti ja oli mukavaa. Parhaan ystäväni kanssa kuuntelemme kappaleita ja muistelemme tuota aikaa, kun kaikki oli vielä huoletonta ja elämä helppoa.


Tässä samalla tuli mieleeni viime kevät, kun Satun kanssa olimme kuin paita ja peppu, olimme yhdessä päivittäin ja pidimme hauskaa useina viikonloppuina Petri Nygårdin tahtiin. Hänen kappaleensa saa meidän menojalan aina vipattamaan.


Tässä kaikki tällä erää, kun kuulette mitä kappaletta kuuntelette, osaatte arvata jo mitä mielessäni on.
"Sun vieressä on lämmin, ku ulkona on kylmä
Kun sua hellin, oon aina taivaas
Tiedän mitä etsin, kun sut löysin
En osaa olla yksin, kun sain sut" 

Ei kommentteja: