30.3.2012

Mitä rakkaus on?

Oletteko koskaan miettineet mitä rakkaus oikeasti on, voiko sen määrittää useaan osaan? Sisarrakkaus, Ystävänrakkaus vai kumppaninrakkaus?
Minun mielestäni näitä ei voi eritellä. Mielestäni kaikki rakkaus on samanlaista, kohdistui se sitten siskoon, veljeen, vanhempiin, ystävään tai elämänkumppaniin. Rakastat kaikkia samasta sydämestä, toista saatat rakastaa syvemmin kuin toista, mutta se on silti samanlaista, et kuitenkaan voisi kuvitella eläväsi ilman heitä joita rakastat.

Entä voiko rakastaa kahta kumppaniehdokasta samaanaikaan, kyllä. Kun rakastat kumppaniasi, huomaat kaipaavasi siihen jotain muutakin, minkä saatat löytää toisesta henkilöstä. En suinkaan kannusta etsimään puuttuvia osia muualta, koska se saattaa johtaa ihastumiseen ja sitä kautta rakastumiseen ja pettämiseen. Kun löytää itselleen kummanin, jonka kanssa on hyvä elää, ei kannata kurkkia olisiko aidan toisella puolella vihreämpää ruohoa. Jos kuitenkin teet niin ja rakastut uuteen tuttavuuteen, mieti ennen kuin teet mitään. Sillä hän ei välttämättä ole sitä mitä antaa ymmärtää. Hän voi olla hetken aikaa jotain aivan uskomatonta, mutta totuus tulee aina julki ennemmin tai myöhemmin. Roolia on vaikea pitää yllä pitkän aikaa.

Mutta se rakkaus, mitä se on? Mistä tietää olevansa rakastunut? Milloin rakkaus on mahdotonta?
Minusta rakkauden tunnistaa siitä, kun et voi olla ajattelematta henkilöä, jota rakastat. Voisitko kuvitella eläväsi täyttä elämää ilman äitiäsi, epäilen. Kun olet valmis kuolemaan jonkun takia, tiedät olevasi rakastunut.
Rakkaus on mielestäni mahdotonta, kun et uskalla antaa itsesi rakastaa tätä henkilöä, mutta silti rakastat. Et tiedä pystytkö rakastamaan häntä vielä huomenna. Entä, jos rakastut kumppaniehdokkaaseen, joka on palavasti rakastunut toiseen ja tiedät, että hän ei hylkää kumppaniaan mistään hinnasta.

Mutta mitä on rakkaus? Rakkaus on intohimoa, kiihkoa ja kyyneliä. Rakkaus on niin monta asiaa, että en edes jaksa niitä luetella.

Toivoisin olevani
villasukat,
jos jalkojasi palelee,
nenäliina,
jos sinua itkettää,
virkistävä juoma,
jos olet väsynyt
ja sinua janottaa,
enkeli, joka sinua auttaa,
jos apua tarvitset.
Toivoisin olevani ystävä,
joka sinua ilahduttaa

Ei kommentteja: