15.9.2013

Japsien syystreffit 15.9.2013Oltiin siis treffailemassa muiden japsien kanssa, väkeä oli ilmaantunut paikalle hyvin. Lapsiakin sielä jokunen oli ja he leikkivät reippaasti keskenään.
Päivälle oltiin suunniteltu erilaista toimintaa. Alkuun mentiin pieni metsälenkki, joka sisälsi kymmenen kysymystä aiheena koira. Kysymykset olivat osa helppoja ja osa ei niin helppoja. Parissa kysymyksessä itselle tuli iso "öö". Nämä kysymykset olivat "Kuinka monta pysyvää hammasta koiralla on?", ei ollut sitten minkäänlaista muistikuvaa ja arvattiin se puolella pieleen, vastauksena 20. :D Toinen kysymys mikä oli meille vaikea "Mitä tarkoittaa C.I.B?", sen tiesin että kuuluu näyttelytermistöön mutta jätettiin tyhjäksi. Kaikki vastaukset tarkistettiin ja kaksi ryhmää oli vastannut kaikkiin oikein ja me sijoituimme kolmenneksi mikä pistikin meitä kovasti naurattamaan.
Lenkin jälkeen grillailtiin makkaraa ja kukin söi omia eväitään ja koirat painelivat milloin missäkin kenenkin perässä. Lenkin jälkeen otettiin siis rennosti ja seurusteltiin osa otti kuvia ja muksut leikkivät keskenään.
Tästä sitten seuraavana alkoi treenailut:
He treenailivat kontaktia ja seuraamista aluksi. Ryhmä oli kahdessa rivissä, väleinä n. 1,5m, jokainen siinä sitten vuoron perään seuruutti koiraansa pujottelemalla ja se meni omaan silmääni tosi hyvin. Osa oli treenannut enemmän ja osa vähemmän.
Ryhmä jatkoi seuraamisella, mutta nyt se toimi kujana, eli seuraaminen tehtiin vain suoraan ja molemmissa näissä oli ideana pitää oma koira kontaktissa niin omaa vuoroaan odottaessa kuin siinä seuraamisessakin.
Seuraavaan treeniin osallistuimme Pyryn kanssa ja se oli luoksetulo kujassa ja Pyry oli taas tosi mahtava tuli suoraan luokse käymättä kenenkään luona kerjuureissulla. Tämä silti onnistui kaikilta erinomaisesti, yksikään koira ei mennyt toisen luokse vaan kaikki menivät onnnellisinä hakemaan palkkaa omistajalta. Itselle tulikin josain vaiheessa siinä mieleen, että lupasin antaa maksakakkumaistiaisia ja ohjeet sen haluaville. Hyvin näytti kelpaavan kaikille, mutta joillekin ei ilmeisesti treenatessa se paras vaihtoehto, koska se olikin liian hyvää minkä vuoksi ei jaksa keskittyä olennaiseen. Mutta hyvin teki kauppansa ja saan olla tyytyväinen itseeni.

En tiedä kenen idea oli mutta hyvä idea oli. Hippaleikki koirien kanssa. Tähän en itse osallistunut koska siihen piti koira ottaa ja Luca on hieman höyryveturi ja kuuntelee vain minua ja pyry oli vain hieman liian pieni. Hipan idea siis oli pitää koira hihnassa ja hippana toimi koiraton ihminen. Tämä koiraton yritti saada kiinni koirallista ihmistä vain koskettamalla ja kun sai kiinni, niin koira vaihtoi ohjaajaa ja homma jatkui. Pieniä turvatiloja oli käytettävissä, aluksi piti saada koira istumaan jolloin oli turvassa, seuraavassa erässä koira piti saada makaamaan ja viimeisimpänä oli seisominen näyttelyasennossa. Välillähän ihmisillä koirien kanssa tuppasi tulemaan paiikkia ja jäivät koiransa kanssa kyseiseen turva-asentoon, mutta tästä selvittiin riidoitta ja sopivat että turvaan saa mennä vain hätätilanteessa ja siinä saa olla vain hetkellisesti.
Näihin kuviin ja tunnelmiin...Ei kommentteja: